voor morgen helpt je je medewerkers te behouden

Wie onvervangbaar wil zijn, moet zich blijven onderscheiden

De arbeidsmarkt is krap. Waarschijnlijk worden ook jouw medewerkers regelmatig benaderd met vacatures. Je wil natuurlijk niet dat het talent in jouw organisatie vertrekt en bij de concurrent aan de slag gaat. Het brengt de continuïteit van je bedrijf in gevaar en nieuw talent is niet zomaar gevonden. 

 

Daarom is het belangrijk dat je een organisatie creëert waar mensen willen blijven, omdat ze het goed naar hun zin hebben en van waarde zijn voor je bedrijf. Zodat ze het aanbod van de concurrent afslaan, en voor jou blijven kiezen.

Mensen behouden die bouwen aan morgen

Jij weet dat de mensen in jouw bedrijf bepalend zijn voor het succes van morgen. Je weet ook dat het niet vanzelfsprekend is dat ze voor jou werken, en dat ze morgen een andere baan kunnen hebben als ze dat zouden willen. Wellicht heb je al een aantal initiatieven genomen om jouw medewerkers tevreden te houden en blijvend met plezier naar hun werk te laten gaan. 

 

Je wil ook echt actie ondernemen om jouw medewerkers te behouden, alleen:

  • Er is zo veel te doen, waar haal je de tijd vandaan?
  • De mogelijkheden zijn eindeloos, waar moet je beginnen?
  • Je werkt dag in dag uit met deze mensen. Hoe kun je er met een frisse blik naar kijken?

We begrijpen heel goed dat het lastig is om tijd te maken om het net op te halen en fris en objectief naar jouw medewerkers te kijken. Hen te vragen wat zij nodig hebben om nog beter en met nog meer plezier hun werk te kunnen doen. Zodat zij kunnen blijven bouwen aan morgen.

Daar gaan we je bij helpen!

Check-up

“Waarom werk je hier (nog)?” Heb je dit wel eens aan je medewerkers gevraagd? Waarschijnlijk niet. We vragen bij een sollicitatiegesprek waarom iemand bij jouw bedrijf wil komen werken en bij het afscheid waarom iemand weggaat. 

 

Maar hoe zou het zijn als je deze vraag zou stellen aan je huidige collega’s? Zodat je ook daadwerkelijk kunt handelen naar het antwoord, en daarmee een vertrek voorkomt?

 

De check-up bestaat uit 3 fasen:

  1. Voorgesprek
  2. Enquête en interviews
  3. Rapportage inclusief aanbevelingen

 

Met de uitkomsten en aanbevelingen uit het rapport kun je vervolgens zelf aan de slag, of wij helpen je erbij. 

 

Het resultaat? Een actueel en duidelijk beeld hoe jouw medewerkers in de wedstrijd zitten en concrete aandachtspunten om hiermee aan de slag te gaan.

 

Projecten

Wat heeft jouw organisatie nodig om jouw medewerkers langer te behouden? Mogelijk heb je hier zelf een goed beeld bij, of anders krijgen we een goed beeld van wat nodig is naar aanleiding van de check-up

 

Vervolgens gaan we aan de slag. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van ontwikkeling, de organisatiecultuur, leiderschap of medezeggenschap. Wat we precies gaan doen, is per organisatie verschillend. Er is namelijk geen one-size-fits-all-oplossing. Jouw organisatie, jouw mensen.

 

Wij geloven in de kracht van het samen doen. Daarom betrekken we de medewerkers uit je organisatie bij de projecten die we opzetten, zodat oplossingen gedragen worden, betrokkenheid toeneemt en de kans van slagen aanzienlijk wordt vergroot!

 

Anne is een inspirerende en eigenzinnige sparringpartner met focus op het eindresultaat. Ze is fris, uitdagend en creatief en zorgt gegarandeerd voor beweging!

Zillah van Venrooij - Eigenaar Breinkorf

Door haar kritische vragen en vernieuwende ideeën daagt Anne je uit verder te denken. Ze zorgt dat er prio wordt gegeven aan thema's die anders minder hoog op de agenda zouden hebben gestaan.

Frank Arendsen - directeur MOOVZ

Ik zou Anne omschrijven als een enthousiaste, vrolijke adviseur met een duidelijke visie op HR. Zorgvuldig en goed voorbereid, maar zeker niet behoudend!

Charlotte Bosveld - Eigenaar De Selectie

Anne draait niet om de zaken heen. Ze is duidelijk in haar adviezen, benoemt wat nodig is en legt de verantwoordelijkheid daar waar hij hoort.

Rob van der Wal - Manager Pedaleur Bikes

Verder praten?
Neem contact op!

Wil je weten hoe jij beter mensen kunt behouden? Of hoe je ervoor zorgt dat je de juiste mensen kunt vinden? Boek een gratis adviesgesprek of bel direct.

Contactgegevens

06 194 353 93

anne@voor-morgen.com

De Fluite 62, 7232 BJ Warnsveld

Boek een afspraak

Benieuwd hoe ook jouw organisatie een plek kan zijn waar mensen willen komen én blijven? Laten we kennismaken! Geheel vrijblijvend uiteraard.

Check-up

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Kom in contact!

Heb je een vraag, een opmerking of wil je in contact komen? Laat hier dan een bericht achter en ik kom zo snel mogelijk bij je terug!