Gaan voor snel resultaat? Dat gaat je op de lange termijn opbreken

Spanje, november 2021. We gaan een bergwandeling maken. Hoewel de wind best een duidelijk signaal af geeft, gok ik erop dat een jas niet nodig zal zijn. Het is potverdorie wel Spanje hè! Halverwege de berg winnen mijn verkleumde handen het van mijn ego. Ik moet iets warmers aantrekken. De eigenaar van het winkeltje onderweg is echter ook niet gek: €45 voor een vest dat ik daarna nooit meer aan zal doen. Auw, zonde.

Hier moest ik aan denken toen ik in februari een artikel van de Volkskrant las. Het UWV vroeg ruim 3000 ondernemers naar hun kijk op de arbeidsmarkt. Zij geven aan dat zij op dit moment ruim de helft van hun vacatures lastig kunnen invullen, en dat ze verwachten dat dit alleen nog maar moeilijker gaat worden. 

Gas op die lolly!

Aan de slag, zorgen dat je manieren vindt om je als werkgever te blijven profileren; zou je dan denken. Maar dat lijkt nog wat tegen te vallen. Hogere salarissen, het verdelen van de werkzaamheden onder huidige werknemers en het inzetten van bureaus worden veelal nog als oplossing benoemd. Maar hoe duurzaam zijn die oplossingen? Of zijn ze vooral duur?

Voor sommige organisaties kan het best een uitkomst zijn. Een bureau kan je veel werk uit handen nemen, je werknemers kunnen misschien wat efficiënter werken en hogere salarissen zijn voor sommige functies ook geen overbodige luxe.

 

Maar voordat je de kassa open trekt, vraag jezelf eerst eens af: zijn dit de oplossingen voor míjn organisatie? Is dit wat me op de lange termijn verder gaat brengen? Wil ik wel dat nieuwe medewerkers voor mij gaan werken vanwege mijn ‘concurrerende salarissen’? Voer ik de werkdruk niet (nog verder) op door taken te verdelen? En is een bureau een uitkomst voor de lange termijn?

 

 

Wellicht heb je nu nog geen moeite met het invullen van je vacatures of het behouden van je werknemers, maar voorkom dan dat je achter de feiten aan gaat lopen.

Je wil natuurlijk voorkomen dat je over een tijdje moet concluderen dat je je organisatieambities niet waar kunt maken, omdat je simpelweg niet de juiste mensen hebt om dat te doen!

Wil jij voorkomen dat je halverwege de berg af moet haken omdat je je niet goed genoeg voorbereid hebt? Stop dan met uitstellen en hopen dat het goed komt. Maak een plan om jouw toekomstige vacatures in te kunnen blijven (!) vullen met mensen die graag jouw organisatie willen versterken.

Dit artikel delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Neem contact op. Ik reageer snel.

Wil je weten hoe jij beter mensen kunt behouden? Of hoe je ervoor zorgt dat je de juiste mensen kunt vinden? Boek een gratis advies gesprek of bel me direct.

Contactgegevens

06 19 43 53 93

anne@voor-morgen.com

De Fluite 62, 7232 BJ Warnsveld

Boek een afspraak

Benieuwd hoe ook jouw organisatie een plek kan zijn waar mensen willen komen én blijven? Laten we kennismaken! Geheel vrijblijvend uiteraard.

Check-up

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Kom in contact!

Heb je een vraag, een opmerking of wil je in contact komen? Laat hier dan een bericht achter en ik kom zo snel mogelijk bij je terug!